Glas

Wij bieden u een ruime keuze voor het glas, afhankelijk van de toepassing die u wenst voor een bepaalde ruimte in uw huis. Stel je bij elk raam de vraag wat je wenst en wat elke ruit moet opleveren en ontwerp zo je eigen beglazing, die volkomen aan jouw verwachtingen voledoet.

Thermisch glas is superisolerend glas met een U-waarde van 1,1W/m2.K
De isolerende capaciteit van glas wordt beschreven door de U-waarde: hoe lager deze is hoe minder warmte door het glas zal wegvloeien, en dus hoe beter de isolatie.
Enkel glas heeft een U-waarde van +/- 5,5W/m2.K

Bij zonwerende beglazing of 4-seizoensglas wordt aan (de binnenzijde) de buitenkant een coating aangebracht met goede zonwerende en uitstekende warmte reflecterende eigenschappen. De beglazing kenmerkt zich tijdens elk seizoen door een prima beheersing van de warmte balans in de binnenruimte.

Inbraakwerend glas of gelaagd glas bestaat uit twee of meer glasbladen die verbonden zijn door 1 of meerdere PVB-folies (Polyvinybutyral)). Deze constructie hanteert hetzelfde principe als een structurele stabiliteit in geval van breuk waarbij het voorwerp dat de breuk veroorzaakt wordt tegengehouden (=doorvalbeveiliging)